Thursday 9 June 2011

Франц ваниллинтай хөлдөөсөн тараг (French vanilla frozen yoghurt)


Орц:

* 1/2 стакан ууршуулсан сүү (evaporated milk)
* 2 амттаны халбага желатин (gelatin), зөөлрүүлсэн
* 2/3 стакан сахар (raw sugar)
* чимх давс
* 2 ш өндөгний шар, зөөлөн хутгасан
* 2 стакан тараг
* 2 амны халбага ваниллин
* 2 ш өндөгний цагаан

Бэлтгэх нь:

  1. Өтгөрүүлсэн сүүгээ нэгэн саванд хийн доороо багахан устай саван дээр тавин халаана. Сүү, желатин, сахар, давсаа нэмж хайлтал нь нийцүүлнэ.
  2. Өндөгний шараа хөөсрүүлж хутгана. Өндөгний шар руугаа халаасан сүүнээсээ багаханг нэмээд буцаад сүү рүү хутгангаа нэмж өтгөртөл нь буцалгана. Гал дээрээс аваад хөргөнө.
  3. Өрөөний темпратурт ирж хөрөхөөр тараг, ваниллинаа нэмж нийцүүлээд хөргөгчинд цаг амрааж хөргөнө.
  4. Өндөгний цагаанаа хутгаж хөөсрүүлээд таргаа нэмж нийцүүлнэ. Зайрмагны машинд хийн хөлдөөгөөд сервислэнэ.
  5. Зайрмагны машин байхгүй бол 30 минут дутамд гаргаж ирэн хутгах маягаар 2-3 цагийн дараа буюу 5-6 удаа хутгасаны дараа сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: