Sunday 4 September 2011

Шоколадан бүрхүүлтэй хөлдөөсөн гадил


Орц: 12 порц

* 6 ш гадил жимс
* 1 стакан шоколад (chocolate chips)
* хүсвэл нунтагласан самар, cerial, кекс чимэглэдэг өнгөтэй чихэр, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Гадил жимсээ арилгаад нэг бүрийг голоор нь хуваагаад цэвэрхэн гялгар уутанд хийн 2 цаг орчим хөлдөөгчинд байлган хөлдөөнө.
  2. Шоколадаа хүсвэл богино долгионы зууханд хүсвэл ууран дээр тавин, bain marie, (нэг саванд багахан ус хийгээд дээр нь өөр нэг сав доорх усандаа хүргэлгүйгээр давхарлан тавиад шоколадаа дотор нь хийн хайлуулна) хайлуулаад хөлдөөж бэлтгэсэн гадилаа булхуулна.
  3. Чимэглэх бол сонгосон орцондоо шоколадаар бүрсэн гадилаа өнхрүүлээд тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрөн хөлдөөгчинд хийн дахин 2 цаг байлгахад шоколадан бүрхүүлтэй гадил маань сервилэхэд бэлэн болно.

No comments: