Tuesday, 9 September 2014

Зуккинитай талх

За ганц нэг жор туршаад эхэлсэн, зав гараад (сүүлийн 3 жилд 2 хүүхэдтэй болчихсон чинь анхны маань baby, блог маань жоохон хаягдаад байна ойлгоорой, жор орохыг хүлээдэг хардаг нэг нь уучлаарай) :D
Намар болоод ногооны үзэсгэлэн хаа сайгүй нээгдээд сайхан байна. Хадгалж даршилж хөлдөөж болдоггүй ногоонуудыг хэрэглээгээ мэдэхгүй ихээр авчихаараа элдэв жор хайгаад туршаад ходоодондоо хадгалах арга хэмжээ авч байна.

Орц:

* 2 стакан үрсэн зуккини

* 3 ш өндөг

* 1 3/4 стакан сахар

* 1 стакан ургамалын тос

* 2 стакан гурил

* 1/4 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг

* 2 амттаны халбага хүнсний сода

* 2 амттаны халбага синнамон (корица)

* 1 амттаны халбага давс

* 2 амттаны халбага ваниллины охь

* 1 стакан хэрчсэн самар

Бэлтгэх нь
  1. Үрсэн хулуундаа багахан давс цацаад нэг саван дээр шүүрэн дотор (илүүдэл усыг гадагшлуулах зорилгоор) байрлуулна.
  2. Зуухаа 175 градуст халаана.
  3. Дунд зэргийн саванд өндөг, сахарм тосоо холиод нийцүүлнэ,
  4. Хуурай орцоо нэмээд хутгаж нийцүүлнэ. 
  5. Хулуугаа нэмнэ. Хутгана.
  6. Маслодоод гурилдсан 2 талхны хэвэнд тэнцүү хэмжээтэй хувааж хийгээд болж шаргалттал нь цаг орчим шарна.

4 comments:

Anonymous said...

зуккини gej u be?

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

ogurtsinaas arai buduun nogoon neg torliin huluu

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

https://www.google.mn/search?q=zucchini&client=firefox-nightly&hs=IP4&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=p_QTVOO9DoLfoASQhoL4Bg&ved=0CKsBEIke&biw=1195&bih=639

Номинговь said...

za tegeed ongod orcol turshij uznee