Sunday 17 April 2011

Масло сонгинотой хуурсан үрсэн хулуу


Орц:

* 1 кг хулуу (zucchini)
* 2 амны халбага масло
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 3 амны халбага жижиглэн хэчсэн улаан сонгино эсвэл ногоон сонгино (shallots эсвэл scallions)
* Давс, перц

Бэлтгэх нь:
  1. Хулуугаа угаагаад арчиж хатаагаад 2 үзүүрийг аваад хэмжинэ.
  2. 2 стакан үрсэн хулуу дутамд нэг амттаны халбага давс тооцож нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
  3. Гоймон шүүгчинд давсалсан, үрсэн хулуугаа хийж 3-4 минут байлгана.
  4. Шүүс нь ялгарсан хулуугаа базна. 2 амны халбага масло нэг амны халбага чидун жимсний тосоо хийн халаасан хайруулын тавганд жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмнэ. Базаж усыг нь шахсан үрсэн хулуугаа нэмээд 4 минут хуурна.
  5. Таваглаад сервислэнэ.

Зүүлт:

* Mediterranean хувилбараар бэлтгэхийг хүсвэл бага зэрэг чидун жимсний тос жижиглэн хэрчсэн сармис нэмж өгнө.
* Илүү баялаг хувилбарыг 1 стакан крем нэмж багахан буцалгаж бэлтгэнэ.

Эх сурвалж

No comments: