Friday 17 June 2011

Улаан чинжүү хашны түрхлэг-ajvar


Орц:

* 8-12 ш шинэхэн паприка, улаан перц
* 4 ш дунд зэргийн хэмжээтэй хаш
* 1/2-3/4 стакан чидун жимсний тос
* 1 ш том сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 3 ш том сармис, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1-2 амны халбга нимбэгний шүүс
* давс, перц
* чимэглэхэд жижигэлэн хэрчсэн яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Чинжүү хаш ногоогоо тавцан дээр тавиад 245 градуст халаасан зууханд хийж хальсийг нь харлаж ногоог болтол байлгана.
  2. Ингэж болгосон ногоогоо таглаатай саванд хийн таглаад өөрсдөөс нь ялгарах ууранд 10 минут байлгана.
  3. Ингэж бэлтгэсэн ногоонуудаа халислаад, үр ишийг аваад нэг саванд хийн сэрээгээр нухаж өгнө.
  4. 3 амны халбага чидун жимсний тосоо халаана. Сонгиноо нэмээд тунгалаг болтол хуурна. Сармисаа нэмээд дахин 2 минут хуураад гал дээрээс аванд нухсан чинжүү хашаа нэмнэ. Үлдсэн чидун жимсний тосоо чинжүү хашаа сонгино сармистайгаа хутган нийцүүлнэ. Бүх тосоо нийцүүлсэний дараа нимбэгний шүүсээ нэмж нийцүүлээд эцэст нь давс перцээр амтлаад таваглаад хэрчсэн яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.
  5. Ингэж бэлтгэсэн ажварыг гоймон агшаасан будаатай сервислэж болохоос гадна талхан дээр түрхэж эсвэл чипс дүрж идэж болно.
Эх сурвалж

1 comment:

A.Амарсайхан said...

Номин цэнхэр говьдоо бичлэг нэмээч ээ. Хоол их идсээр байгаад таргалчихлаа