Friday 23 December 2011

Луувангийн чанамал


Орц:

* 1 кг лууван
* 1 ш нимбэгний үрсэн хальс
* 1 кг сахар
* 3 стакан ус 
* 1 амттаны халбага нимбэгний үрсэн хальс

Бэлтгэх нь:
  1.  Луувангаа арилгаад цагиргалан хэрчинэ.
  2. Дунд зэргийн саванд сахар усаа хийгээд буцалгана. Жижиглэн хэрчсэн луувангаа нэмээд лууванг зөөлөртөл цаг орчим буцалгана.
  3. Эцэст ньнимбэгний үрсэн хальс, нимбэгний шүүс хоёроо нэмээд дахин 15 минут буцалгаад галаа унтраан хагас цаг орчим хөргөөд ариутгасан шилэн саванд хийн хадгална.

No comments: