Wednesday, 29 February 2012

Цитрон цай (Юужа чай)


Орц:

* 4 ш цитрон (citrons), цитроны оронд 4 ш жүрж, 5 ш нимбэг эсвэл ногоон нимбэг (lemons or limes), 2 жижиг бирсүүт жүрж (grapefruit) зэрэг цитрусны төрлийн жимсүүдийг хэрэглэж болно
* хагас стакан зөгийн бал
* 1 1/2 стакан сахар

Бэлтгэх нь:

  1. Жимснүүдээ угаагаад арилган цагаан эдийг салгаад үрийг гаргаж бэлтгэнэ.  
  2. Хальсаа нимгэлэн хэрчээд, цагаан эдийг нь салгаж бэлтгэсэн жимсээ хумс хумсаар нь салгаж өгнө.
  3. Жимс болон хальсан дээрээ сахараа нэмээд хутган нийцүүлээд таглаж өрөөний темпратурт сахарыг хайлтал 4 орчим цаг байлгана.
  4. Эцэст нь зөгийн балаа нэмээд таглаатай шилэн саванд цайгаа хийгээд сайтар таглан хөргөгчинд 7 хоног байлгаад хэрэглэхэд бэлэн болно.
  5. Ингэж бэлтгэсэн цитроны цай жимсний чанамал маягтай болдог бөгөөн нэг амны халбагийг нэг аяга халуун эсвэл хүйтэн усанд уусган хэрэглэнэ.
Эх сурвалж

No comments: