Орц:
* 4 ш цитрон (citrons), цитроны оронд 4 ш жүрж, 5 ш нимбэг эсвэл ногоон нимбэг (lemons or limes), 2 жижиг бирсүүт жүрж (grapefruit) зэрэг цитрусны төрлийн жимсүүдийг хэрэглэж болно
* хагас стакан зөгийн бал
* 1 1/2 стакан сахар
Бэлтгэх нь:
- Жимснүүдээ угаагаад арилган цагаан эдийг салгаад үрийг гаргаж бэлтгэнэ.
- Хальсаа нимгэлэн хэрчээд, цагаан эдийг нь салгаж бэлтгэсэн жимсээ хумс хумсаар нь салгаж өгнө.
- Жимс болон хальсан дээрээ сахараа нэмээд хутган нийцүүлээд таглаж өрөөний темпратурт сахарыг хайлтал 4 орчим цаг байлгана.
- Эцэст нь зөгийн балаа нэмээд таглаатай шилэн саванд цайгаа хийгээд сайтар таглан хөргөгчинд 7 хоног байлгаад хэрэглэхэд бэлэн болно.
- Ингэж бэлтгэсэн цитроны цай жимсний чанамал маягтай болдог бөгөөн нэг амны халбагийг нэг аяга халуун эсвэл хүйтэн усанд уусган хэрэглэнэ.
No comments:
Post a Comment