* 1 1/8 стакан бүлээн ус
* 2 3/4 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч
* 1 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага сахар
Бэлтгэх нь:
- Усандаа сахар дрожоо хийн 5 минут байлгаж малгайлуулна.
- Гурилаа давстайгаа холино.
- Гурилаа хөөс үүссэн усаараа зуурна. 15 орчим минут нухаж нийцүүлнэ. Талхны гурил багахан нь авааад татахад сунадаг болсон байна.
- Зуураад нийцүүлсэн гурилаа тослоод зуурсан савандаа хийн таглаад халуун дулаан газар байлгаж 2 дахин том болтол нь хөөлгөнө.
- Хөөсөн гурилаа дахин нэг нухаад талхны хэвэнд байрлуулна.
- Хөөн 2 дахин том болтол нь хөөлгөнө.
- Зуухаа 175 градуст халаана. Хөөсөн талхаа хийгээд болж шаргалттал нь 30-35 минут шарна.
No comments:
Post a Comment