Saturday 2 November 2013

Цагаан талх

Орц:

* 1 1/8 стакан бүлээн ус
* 2 3/4 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч
* 1 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Усандаа сахар дрожоо хийн 5 минут байлгаж малгайлуулна.
  2. Гурилаа давстайгаа холино.
  3. Гурилаа хөөс үүссэн усаараа зуурна. 15 орчим минут нухаж нийцүүлнэ. Талхны гурил багахан нь авааад татахад сунадаг болсон байна.
  4. Зуураад нийцүүлсэн гурилаа тослоод зуурсан савандаа хийн таглаад халуун дулаан газар байлгаж 2 дахин том болтол нь хөөлгөнө.
  5. Хөөсөн гурилаа дахин нэг нухаад талхны хэвэнд байрлуулна.
  6. Хөөн 2 дахин том болтол нь хөөлгөнө.
  7. Зуухаа 175 градуст халаана. Хөөсөн талхаа хийгээд болж шаргалттал нь 30-35 минут шарна.
Эх сурвалж 

No comments: