Friday, 1 November 2013

Яргай загасны махан котлет

Орц: 20-24 ш

* 700 гр яргай
* 60 гр ногоон сонгино
* 35 мл чидун жимсний тос
* 2-3 мөчир tarragon
* 1 ш лимоны үрсэн хальс
* 2 ш өндөг
* давс
* хар перц
* хатаасан талхны үйрмэг

Бэлтгэх нь:

1. Загасны махаа иртэй хутгаар жижиглэн хэрчинэ. Шинэхэн сонгино, tarragon-аа жижиглэн хэрчээд лимоний хальс, өндөгний хамтаар нэмнэ. Давс перцээр амтлана.
2. Талхны үйрмэг бага багаар нэмж хэлбэрт оруулж болохуйц болгоно.
3. Энэхүү бэлдмэлээсээ 10-12 см хэмжээтэй 20-25 котлет бэлтгэнэ. Ингэж бэлтгэсэн котлетуудаа жигнээд (хүсвэл тосгүй наалддаггүй хайруулын тавганд шарж болно.) салса вэрдэ эсвэл tarragon-тай төмсний нухаштай сервислэнэ.

tarragon-тай төмсний нухаш

Орц:

* 1 кг төмс
* 300 мл сүү
* 2 мөчир tarragon
* 1ш сонгино
* масло
* давс

Бэлтгэх нь:

1. Төмсөө арилгаад нимгэлэн хэрчинэ. Давстай усанд хийн хааяа хааяа хутгаж зөөлөртөл нь чанана.
2. Өөр нэгэн саванд сүүгээд сонгино, tarragon хамтаар буцалгана. Хөөрсөн сүүгээ салгаад жижиглэн хэрчсэн сонгино, tarragon амтыг илүү хурц болгохын тулд 30 орчим минут амраана. Болсон төмсөө шүүгээд шүүж сонгино, tarragon-с ангижруулсан сүүгээ нэмэн нухна.
3. Нухсан төмсөө давс маслоор амтлана.


No comments: