Saturday, 5 April 2008

Казандиби (Kazandibi)


орц:

* 1л сүү
* 1 стакан+2 амны халбага нунтаг сахар
* 3 амны халбага будааны гурил
* 3 амны халбага төмсний цардуул
* 7гр ванилин
* 2 амны халбага масло

бэлтгэх нь:
  1. Сүү, будааны гурил, цардуул мөн 1 стакан сахараа холин, хутгасаар өтгөртөл нь буцалгана. Буцлангуут нь галыг нь багсгаад 3-5 минут буцалгаад гал дээрээс авч 5-7 минут холигчоор холино.
  2. Тавцангаа гал дээр тавиад маслоо хийн хайлуулж 2 амны халбага сахар 1т бэлтгэсэн бэлдмэлээсээ бага зэргийг нэмээд (нүүрний бор өнгийг бий болгохын тулд) түлнэ.
  3. Түлэгдэхийн зэрэгцээ тавцангаа гал дээрээсээ аваад нойтон алчуур дээр тавиад үлдсэн бэлдмэлээ нэмээд жигд тарааж хөpгөнө.
  4. Хөрсөн казандибигээ хөргөгчинд хийн нэг хонуулаад маргааш нь гаргаж зурган дээрх шиг ороон эсвэл хэрчиж сервислэнэ.
Видео, хийх заавар..

2 comments:

Anonymous said...

budaani guril gej yu ve?

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Роботонд (food processor) хийж нунтагласан будаа.