Thursday 10 March 2011

Карамельжүүлсэн холимог самар (Caramelised nuts)


Орц:

* 200 гр холимог самар (pecans, almonds, hazlenuts, pistachios)
* 140 гр нунтаг сахар
* 3 амны халбага Grand Marnier ликёр (Конъяакыг эсгэлэн жүржийн (bitter orange) охьтой холин гаргаж авсан ликёр)

Бэлтгэх нь:
  1. Бүх орцоо хайруулын тавганд хийн холиод дунд зэргийн гал дээр тавина. Байнга хутган сахарыг хайлж карамелжтэл бүх самарыг жигд карамелиэр бүрнэ.
  2. Тостой цаас дэвссэн тавцан дээр самараа тараан тавиад хөргөнө. Агаар оруулдаггүй саванд 7 хүртэл хоногоор хадгалж болно.

No comments: