Sunday 6 March 2011

Жүржийн цэлцэгнүүр (Orange jelly)


Орц:
* 3/4 стакан жүржийн шүүс
* 2 стакан ус
* 3 амны халбага буудайн цардуул
* 4-8 амны халбага нунтаг сахар, жимсний чихэрлэгээс болон вкусандаа тааруулан
* 2 амттаны халбага үрсэн хальс

Бэлтгэх нь:

  1. Цардуун нунтаг сахараа нэг сав руу шигшин хийнэ.
  2. Жүржийн шүүсээ нэмж нийцүүлнэ. Усан нэмэн нийцүүлнэ.
  3. Сахар цардуул бүхэлгүйгээр уусахаар саваа гал дээр тавин хутгангаа буцалгаж эхлэнэ. Өтгөрөөд ирэхээр галаа багасгаад үрсэн хальсаа нэмж нийцүүлээд дахин 2-3 минут хутгангаа буцалгана.
  4. Багахан усаар норгосон аяганд болгосон цэлцэгнүүрээ аягалаад хөргөгчинд хийн 3-4 цаг байлгаж хөргөж царцаагаад хүссэн зүйлээрээ чимэглэн сервислэнэ.

No comments: