Sunday 13 March 2011

Хулууны гратин (Zucchini gratin)


Орц:

* 6 амны халбага масло
* 3 ш том сонгино ойролцоогоор 450 гр, арилгаад жижиг шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 4 ш хулуу ойролцоогоор 900 гр угаагаад хоёр үзүүрий тайрч аваад 0.5 см зузаантай цагиргалан хэрчиж бэлтгэсэн (zucchini)
* 2 амттаны халбага давс
* 1 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1/4 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 2 амны халбага гурил
* 1 стакан халуун сүү
* 3/4 стакан шинэхэн талхны үйрмэг (bread crumbs)
* 3/4 стакан үрсэн грүер бяслаг (Gruyere)

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Маслоо томхон хайруулын тавганд хийн халаана. Галаа багасгаад жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмж 20 минут хуурна.
  3. Хулуугаа нэмээд таглан зөөлөрч болтол нь 10 минут таглан болгоно.
  4. Давс, перц, натмегээр амтлана. Дахин 5 минут хуураад гурилаа нэмнэ.
  5. Халуун сүүгээ нэмээд зөөлөн гал дээр дахин хэдэн минут хуурна. Ингэж бэлтгэсэн хулуугаа 20x25 см хэвэнд хийгээд талх бяслагаа холин дээр нь тараан цацаад 1 амны халбага маслоо жижиглэн хуваан жигд тарааж өгөөд халаасан зуухандаа хийн бяслагийг хайлж хулууг болтол ойролцоогоор 20 минут шарж борлуулаад халуун бүлээнээр сервислэнэ.
Зүүлт:

* Би энэ жорт талхны үйрмэг хэрэглэдэггүй.
* Заавал Gruyere гэлгүй ямар ч хамаагүй хайлдаг бяслаг хэрэглэхэд болох байх. Би одоог хүртэл 3 удаа туршихдаа edam, kaşar (турк бяслаг), emmental, fondue cheese ээлжлүүлэн заримдаа хольж хэрэглэсэн.

Эх сурвалж

No comments: