Friday, 25 October 2013
Газрын самрын нухаштай Kisses жигнэмэг
Орц:
* 1/2 стакан (113 гр) масло, өрөөний темпратурт
* 3/4 стакан (185 гр) газрын самрын нухаш (peanut butter)
* 1/3 стакан (70 гр) бор сахар
* 1/3 стакан цагаан сахар
* 1 ш том өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 2 амны халбага сүү
* 1 1/2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/2 амттаны халбага давс
Гадуур нь:
* 1/3 стакан нунтаг цагаан сахар
чимэглэхэд:
* 48 ш сүүтэй Kisses шоколад, задлаагүй
Бэлтгэх нь:
1. Тавцан дээр тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ. Зуухааа 190 градуст халааж бэлтгэнэ.
2. Томхон саванд маслоо нэмээд хөөсрүүлнэ. Газрын самрын нухаш, сахараа нэмээд хөөсөрч нийцтэл нь 2-3 минут хутгана. Өндгөө нэмээд нийцүүлэн хутгана.
3. Ваниллины охио нэмээд эцэст нь сүүгээ нэмнэ. Өөр нэгэн саванд гурил, сода, давсаа шигшиж бэлтгэнэ. Маслотой бэлдмэлдээрээ нэмж нийцүүлээд бэлэн болсон зуурмагаа гялгар уутанд ороон нэг цаг амраана.
4. Амарч нийцсэн зуурмагаа 50 тэнцүү хуваагаад тус бүрийг бөөрөнхийлөн алгаараа зөөлөн даран 2.5 см тойрог үүсгэнэ. Жигнэмэг бүрэээ 1/3 стакан нунтаг цагаан сахарт өнхрүүлэн бүрээд тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр өрнө.
5. Жигнэмэгүүдээ шаргалтаж болтол нь 8-10 минут шараад гаргаж ирэн жигнэмэг халуун дээр нь жигнэмэг бүр дээр нэг шоколад шигтгэж өгнө.
Эх сурвалж
Labels:
жигнэмэг,
самар,
Сүү сүүн бүтээгдэхүүн,
Хялбар жор,
шоколад
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment