Friday 27 May 2011

Рastitsio



Орц: 8 порц

Link* Давс, нунтаг перц
* 450 гр penne гоймон, давстай усанд чанаад шүүсэн
* 900 гр машиндсан үхэр эсвэл хурганы мах
* 2 ш сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан улаан дарс
* 170 гр улаан лоолийн паст
* 1/2 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 6 амны халбага масло
* 1/2 стакан гурил
* 3 стакан сүү
* 1/8 амттаны халбага каен перц
* 1/4 стакан пармежан бяслаг

Бэлтгтэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана. Томхон хайруулын тавганд махаа борлотол 6-8 минут хуурна. Сонгиноо нэмээд сонгиноо болж тунгалаг болтол дахин 5 минут хуурна.
  2. Дарсаа нэмээд архийг ууршитал 5 минут буцалгаад улаан лоолийн паст, синнамон, 1 стакан ус нэмээд өтгөрч эхэлтэл 15-20 минут буцалгана.
  3. Давс перцээр амтлана.
  4. Энэ зуур пармежан бяслагны соус бэлтгэнэ. Дунд зэргийн саванд маслоо хайлуулна. Гурилаа нэмж нийцүүлнэ. Сүүгээ бага багаар нэмж бүхэлгүй болтол хутгаж өгнө. 6-8 минут зөөлөн гал дээр буцалгаж өтгөрөхөөр каен перцээр амтлаад пармежанаа нэмж соусаа бэлтгэнэ.
  5. Хэвэнд гоймонгоо хийж нэг жигд тараан байрлуулна. Дээрээс нь мөн нэг эгнээгээр махаа асган тараагаад эцэст нь бэлтгэсэн бяслагны соусаа нэмээд халаасан зуухандаа хийн бяслагийг боротол 35-40 минут шарна. Ингэж болгосон Пастициогоо зуухнаас гаргаад 15 минут хөргөөд зүсө таваглан сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: