Tuesday 31 May 2011

Тоортой крем карамель (Peach Сrème Caramel)



Орц: 12 порц

Карамельд;

* 250 гр сахар
* 60 гр ус

Кременд;

* 3 ш өндөг
* 5 ш өндөгний шар
* 200 гр сахар
* 500 мл сүү
* 500 мл крем
* 2 ш тоор, хатуу

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 160 градуст хаалана.
  2. Жижиг саванд карамельний сахар, усыг холиод сахар хайлтал хутган буцалгаад хутгахаа болин борлож карамельний өнгөтэй болтол зөөлөн гал дээр байлгана. Ингэж бэлтгэсэн карамелээ хэвнүүддээ хуваан хийгээд хэсэг байлгана.
  3. Тоорнуудаа арилгаад, үрийг нь аваад жижиглэн хэрчинэ. Карамель дээрээ хуваан хийнэ.
  4. Сүү, крем, тал сахараа холиод халааж хайлуулна.
  5. Өндөг, үлдсэн сахараа цахилгаан холигчоор хольж нийцүүлнэ. Халуун бүлээн сүүний бэлдмэлээ нийцүүлсэн өндөгний бэлдмэл рүүгээ бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн кремээ хэвнүүддээ хувааж хийнэ.
  6. Ингэж бэлтгэсэн хэвнүүдээ тавцанд байрлуулаад тавцан руу хэвний бөөрөөр татахуйц ус хийгээд халаасан зуухандаа хийн 40 минут шарна. Хөргөөд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: