Friday 15 July 2011

Цагаан шоколадатай маффин

Орц:

* 2
стакан гурил

* 1 амны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 340 гр шоколад
* 4 амны халбага давсгүй масло, өрөөний темпратурт
* 1 ш өндөг, өрөөний темпратурт
* 3/4 стакан сахар
* 3/4 стакан сүү
* 1 амттаны халбага ваниллины охь

Бэлтгэх нь:
  1. Нэг саванд гурил хөөлгөгч нунтаг, давсаа холин нийцүүлнэ.
  2. 110 гр шоколадаа маслоны хамтаар шилэн саванд хийгээд багахан устай өөр нэг саванд дээр савтай нь тавин (double boiler) хайлуулна.
  3. Өөр нэг саванд өндөг, сахараа хутган нийцүүлнэ. Хайлуулаад хөргөсөн шоколад маслоны бэлдмэлээ нэмнэ нийцүүлнэ. Сүү ваниллины охио нэмнэ.
  4. Модон халбага ашиглан үлсэн шоколадаа жижиглэн хувааж нэмээд эцэст нь хуурай орцуудаа нэмнэ.
  5. Зуухаа 190 градуст халаана. Маффингийн хэвнүүдийг тослоод зуурмагнаасаа хэвнийхээ 3/4 татахуйцаар хийнэ. Халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж шүдний чигчилүүрийн шалгуураар шалгахад болтол ойролцоогоор 25 минут шарна.
  6. Болсон маффингуудаа хэрээсэн төмөр дээр гарган 10 минут хөргөөд хэвнээс нь гарган дахин 5 минут хөргөөд сервислэнэ.

No comments: