Sunday, 18 August 2013

Цагаан шоколаданд дүрж цитрустай сахараар чимэглэсэн гүзээлзгэнэ (White-Chocolate-Dipped Strawberries with Citrus Sugar)



Орц:

* 2 амны халбага сахар
* 1/2 амттаны халбага үрүүлийн нарийн талаар үрсэн жүржийн хальс (orange peel)
* 1/2 амттаны халбага үрүүлийн нарийн талаар үрсэн нимбэгний хальс (lemon peel)
* 170 гр сайн чанарын цагаан шоколад, хэрчсэн
* 16 ш том гүйцэд боловсорсон гүзээлзгэнэ

Бэлтгэх нь:
  1. Тавцан дээр тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. Хууруугаа ашиглан сахараа жүрж болон нимбэгний үрсэн хальстай имэрч нийцүүлнэ.
  3. Шоколадаа нэг саванд хийгээд өөр нэг саванд хийсэн багахан буцалж буй халуун устай саван дээр савтай нь тавин хайлуулна.
  4. Угаагаад хатаасан гүзээлзгэнээ ишнээс нь бариж байгаад хайлуулсан шоколаданда дүрээд бэлтгэсэн цитрусны сахараа цацаж чимэглээд тостой цаас дэвссэн тавцан дээрээ тавин царцаагаад (ойролцоогоор 30 минут) сервислэнэ.
Эх сурвалж

1 comment:

Tsendee E said...

Үнэхээрийн тасархай блог байнаа, ийм гоё блог олсондоо маш их баяртай байна, байнгын уншигч, туршигч нь болноо хэхэ энэ блогоо битгий хаагаарай бас үнэхээр мундаг юмаа, баярлалаа