Wednesday 28 August 2013

Шоколад карамелтэй тарт (chocolate caramel tart)

Орц: 8 порц

сууринд:

* 1 1⁄2 стакан гурил
* 1⁄4 стакан нэмэх нь 1 амны халбага какао (dutch-process unsweetened cocoa powder)
* 1⁄4 амттаны халбага давс (kosher salt)
* 10 амны халбага масло, дөрвөлжилж хэрчээд зөөлрүүлсэн
* 1⁄2  стакан нэмэх нь 2 амы халбага нунтаг сахар (confectioners' sugar)
* 2 ш өндөгний шар, өрөөний темпратурт
* 1⁄2 амттаны халбага ваниллины охь

карамелинд:

* 1 1⁄2 стакан сахар
* 3 амны халбага эрдэнэшишийн сироп (light corn syrup)
* 1⁄4 амттаны халбага давс (kosher salt)
* 6 амны халбага масло (unsalted butter)
* 6 амны халбага крем (heavy cream)
* 1 амны халбага. crème fraîche

Ганаш:

* 1⁄2 стакан крем (heavy cream)
* 115 гр шоколад, жижиглэн хэрчсэн (bittersweet chocolate)
* саарал далайн давс, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халаан. Гурил, какао, давсаа (суурины орцууд) нэг саванд хийн холино. Өөр нэг саванд масло, сахараа өнгийг нь хувиртал хутгаж нийцүүлнэ. Өндөгний шар ваниллинаа нэмж нийцүүлнэ. Гурилаа бага багаар нэмэн сууриныхаа гурилыг зуураад тартны салдаг хэвэнд жигд тараан байрлуулна. Ингэж бэлтгэсэн сууриа хөргөгчинд хийн 30 минут амраагаад халаасан зуухандаа хийн болтол нь 20 минут жигнээд гарган хөргөнө.
  2. Карамел: Нэг саванд сахар, эрдэнэшишийн сироп, давсаа 6 амны халбага устай хийн хутгалгүйгээр дотор нь байрлуулсан чихрийн термометр 170 гардусыг заатал буцалгана. Термометр 170г заангуут гал дээрээс аван масло,  крем мөн crème fraîche ээ нэмж нийцүүлээд болгосон хэвэндээ хийнэ. Карамелтэй хэвээ буцаан хөргөгчинд хийн карамэлиэ өтгөртөл 4–5 цаг байлгана.
  3. Ганаш: Кремээ халаан буцлангуут аваад шоколадаа хийсэн өөр нэг сав руу юүлнэ. Хутгаж нийцүүлээд хөргөсөн тартан дээрээ жигд тараагаад дахин хөргөгчинд хийн мөн 4–5 цаг амраана. Хүйтнээр нь далайн давсаар чимэглээд сервислэнэ.
    Эх сурвалж

    No comments: