Tuesday 7 September 2010

Сармисаар шанзалсан мөөг (garlic stuffed mushroom)


Орц:

* 2 толгой сармис, хумс хумсаар салгаад арилгасан
* 1 стакан крем (heavy whipping cream)
* 1 амттаны халбага давс
* 1 стакан хатаасан цагаан талхны үйрмэг (bread crumbs)
* 24 ш томхон мөөг (button эсвэл cremini), ишийг нь авсан
* 2 амттаны халбага чидун жимсний тос
* 1/4 амттаны халбага нунтаг хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Жижиг саваа зөөлөн гал дээр тавиад сармисаа нэмнэ. Кремээ нэмээд сармисыг нухаж болохуйц болж зөөлөртөл ойролцоогоор 45 минут болгоно. Крем өтгөрч ууршсан байна.
  2. Сармисаа нухаад давс, талхны үйрмэгээ нэмж нийцүүлнэ. Зуухаа 230 градуст халаана. Мөөгнийхөө малгайнуудыг ишний талаар нь дээш нь харуулж тавиад ирмэгүүдийг багсны тусламжтайгаар тослож бэлтгэн. Бэлтгэсэн сармисатай шанзнаасаа мөөг бүрт тэнцүү хуваан хийгээд халаасан зууханд хийн 15 минут шарна.
  3. Шанзтай мөөгнүүдээ зуухнаас гаргаад 5-10 минут байлгаад таваглаад хар перц цацан чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: