Wednesday 1 September 2010

Момофоку-н Crack pie


Орц:

Сууринд:

* 2/3 стакан нэмэх нь 1 амны халбага гурил
* 1/8 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/8 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/2 стакан зөөлрүүлсэн масло
* 1/3 стакан бор сахар (light brown sugar)
* 3 амны халбага сахар
* 1 ш өндөг
* 1 стакан овъёос (rolled oats)

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Дунд зэргийн саванд гурил, хөөлгөгч, хүнсний сода, давсаа шигшинэ.
  3. Масло, бор, цагаан сахараа хийгээд хутгаж хөөсрүүлнэ.
  4. Өндгөө маслоний бэлдмэл рүүгээ нэмээд нийцүүлнэ.
  5. Гурилаа бага багаар нэмж нийцүүлээд эцэст нь овъёосоо нэмнэ.
  6. Зуурмагаа тавцан дээр тараан тавиад халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 20 минут шарна. Жигнэмэгээ хөргөөд үйрмэглэж бэлтгэнэ.
Сууринд:

* бэлтгээд үйрүүлсэн жигнэмэг
* 1/4 стакан масло
* 1 1/2 амны халбага бор сахар
* 1/8 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. Үйрүүлсэн жигнэмэгээ масло, давс, бор сахартайгаа холиж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн суурины бэлдмэлээ 2 пайны хэвэнд хувааж хийгээд шанзаа бэлтгэнэ.
Шанзанд:

* 1 1/2 стакан сахар
* 3/4 стакан нэмэх нь 3 амны халбага бор сахар (light brown sugar)
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/3 стакан нэмэх нь 1 амттаны халбага хуурай сүү (milk powder)
* 1 стакан масло, хайлуулсан
* 3/4 стакан нэмэх нь 2 амны халбага амны халбага крем (heavy cream)
* 1 амттаны халбага ваниллины охь (vanilla extract)
* 8 ш өндөгний шар
* 2 суурь
* нунтаг сахар, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 175 градуст халаана.
  2. Томхон саванд бор, цагаан сахар, давс, хуурай сүү, хайлуулсан масло, крем, ваниллины охио нэмнэ.
  3. Өндөгний шараа нэмж нийцүүлнэ.
  4. Бэлтгэсэн хоёр сууриндаа шанзаа хуваан хийгээд нэг нэгээр нь 15 минут шараад зуухныхаа халууныг 160 градус болгон буулгаад дахин 10 минут дахин шарна.
    Хөргөөд, зүсээд сервислэнэ.

No comments: