Tuesday 21 September 2010

Jalapeño Popper


Орц:

* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн bacon
* 1 стакан сүү
* 1 стакан гурил
* 1 стакан хатаасан талхны үйрмэг
* 340 гр крем бяслаг, зөөлрүүлсэн (cream cheese)
* 224 гр чеддар бяслаг, савхлан хэрчсэн (Cheddar cheese)
* 335 гр халапено перц, үрийг нь аваад голоор нь хуваасан (jalapeno peppers)
* 1 л тос, шарахад эсвэл 170 градуст халаасан зууханд шарж болно

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд крем бяслаг, чеддар бяслаг, bacon-ээ хийгээд холиж нийцүүлнэ. Энэхүү бэлдмэлээ угаагаад үрийг нь гаргасан перц рүүгээ хуваан хийж бэлтгэнэ.
  2. Гурил, сүү, талхны үйрмэгээ тус тусад нь саванд хийгээд шанзалсан перц бүрээ сүү, гурил, сүү, талхны үйрмэг дарааллаар гурил, талхны үйрмэгээр бүрээд халаасан тосонд хийн тал бүрийг нь 2-3 шарж чинжүүг болгон бяслагийг хайлуулаад шүүн гаргаад таваглан сервислэнэ.
Зүүлт

* Зууханд шарах бол гадуур нь шажигнуураар бүрэлгүйгээр тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрөөд шарж болно.

No comments: