Monday 8 November 2010

Будааны шажигнуур (тахдиг)


Орц:

* 3 стакан будаа (Basmati rice)
* 3 амны халбага масло
* 3 амны халбага ургамалын тос
* 1/2 стакан тараг (хүсвэл)
* 2 амттаны халбага саффрон (Saffron)
* 1 амттаны халбага Turmeric
* 4 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. 3 стакан будаагаа 3 стакан давстай усанд хийн 2 цаг байлгаж дэвтээнэ. Мөн хугацааны дараа будаагаа шүүгээд цэвэр усаар зайлна.
  2. Будаагаа саванд хийгээд 3 стакан ус 2 амн халбага тос, 2 амны халбага давсаа нэмж хутгаад будаагаа хагас болтол нь 5 минут буцалгана.
  3. Наалддаггүй саванд масло, үлдсэн тос, давс, хэрэглэх бол тараг saffron, turmeric-ээ нэмээд ххутгаад халангуут хагас агшаасан будаанаасаа 1 стаканыг нэмээд хутган нийцүүлнэ. 5-7 минут хуурч будаагаа жигд шаргалтуулаад тэгшлэн тараан үлдсэн будаагаа бага багаар нэмнэ.
  4. Бүх будаагаа нэмсэний дараа 2-3 хатган нүх гаргаад 4 амны халбага ус цацаж нэмнэ.
  5. Цэвэрхэн алчуур дэлгээд дээр нь савны тагийг байрлуулаад савтай будаа таг хоёрын завсараар алчуур байхаар тагаа байрлуулаад галаа багасган будаагаа 40-45 минут жигнэнэ. Ингэж болгосон будаагаа хутгалгүйгээр тавган дээр хөмөрч гаргаад гурвалжилан зүсч сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: