Sunday 7 November 2010

Цэнхэр толгой капкэк (Blueberry Hill Cupcakes)

Орц:

* 3 1/4
стакан гурил
* 1 1/4 стакан сахар

* 1
амны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2
амттаны халбага давс (coarse kosher salt)өн
* 1/4
амттаны халбага хүнсний сода
* 6
амны халбага масло, хайлуулсан
* 1/4
стакан канола тос (canola oil)
* 2
том өндөг
* 1
стакан buttermilk эсвэл тослог багатай тараг (low-fat yogurt)
* 1
стакан сүү (whole milk)
* 1
амттаны халбага ваниллины охь
* 1
амттаны халбага нимбэгний хальс, үрсэн
* 1 1/4
стакан blueberries, угааж цэвэрлээд, 4 цаг хөлдөөгчинд байлгасан

Фростин:

* 2 1/4
стакан нунтаг сахар
* 10
амны халбага масло
* 1/2
стакан+2 амны халбага maple sugar
* 1/2 амттаны халбага
давс (kosher salt)
* 1 1/4
амттаны халбага ваниллины охь
* 4
амттаны халбага сүү (whole milk)
* 1
стакан blueberries
* хүсвэл минтны навч
, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халаааж бэлтгэнэ. 12 маффингийн хэвэнд зориулалтын цаас дэвсэж бэлтгэнэ. Гурил, сода, хөөлгөгч, сахар, давсаа шигшиж бэлтгэнэ.
  2. Өөр нэгэн саванд хайлуулсан масло, тосоо холиж нийцүүлнэ. Өндгөө нэмж нийцүүлнэ. Сүү, buttermilk, ваниллины охь, нимбэгний үрсэн хальсаа нэмж нийцүүлнэ. Шингэн орцуудаа хуурай орц руугаа нэмээд хутгаж нийцүүлнэ. Хөлдөөсөн жимсээ нэмээд хэвнүүддээ тэнцүү хуваана.
  3. Халаасан зуухандаа хийгээд болтол нь 23 минут шарна.
  4. Фростинг бэлтгэхдээ жимс, минтны навчнаас бусад бүх орцоо холиод нийцүүлэн хутгаад хөргөж бэлтгэсэн капкэк дээрээ түрхэнэ.
  5. Жимс, минтны навчаар чимэглээд сервислэнэ.

No comments: