Tuesday 23 November 2010

Синнамонтой жимсний чанамалан хавчуургатай жигнэмэг



Орц: 20 ш

* 250 гр гурил
* 1 амттамны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 ш өндөг
* 125 гр маргарин
* 100 гр сахар
* 1 уут ваниллинтай сахар
* 1/4 амттаны халбага синнамон
* 2 амны халбага нунтаг сахар
* 4-5 амны халбага жимсний чанамал

Бэлтгэх нь:

  1. Гурилаа хөөлгөгч нунтагтайгаа холиж нийцүүлнэ.
  2. Өндөг, маргарин, сахар, ваниллинтай сахараа холин цахилгаан холигчоор хутгаж хөөсрүүлнэ. Гурилаа шигшин нэмж зуурмагаа бэлтгэнэ.
  3. Сахар синнамоноо холино. Зуурмагаа хоёр хуваан сувьж бэлтгэнэ. Холисон сахартаа сувьсан жигнэмэгий зуурмагаа өнхрүүлнэ.
  4. Тостой цаастай тавцан дээр тавиад хөргөгчинд хийн цаг амраана. Гаргаж ирээд хагас см зузаантай хэрчин тостой цаасаа дэвссэн тавцан дээр өрөн 160 градуст халаасан зууханд хийн болтол нь 13-15 минут шарна.
  5. Болсон жигнэмэгээ гаргаж ирээд тал дээр нь жимсний чанамалаасаа түрхэн нөгөө талыг жимсний чанамал түрхсэн нэг бүр дээр наан давхарлаад сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: