Monday 29 November 2010

Фета бяслаг, бууцайн шанзтай сонгино



Орц:

* 2 ш том Спани сонгино, ойролцоогоор 1 кг орчим (Spanish onions)
* 2 амттаны халбага чидун жимсний тос
* 1 хумс сармис
* 280 гр хөлдөөсөн бууцай, гэсгээгээд базаж хатаасан
* 1 амттаны халбага шинэхэн шахсан лимоны шүүс
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/4 стакан талхны үйрмэг
* 1/4 стакан нухсан фета бяслаг

Бэлтгэх нь:

  1. Сонгиноо арилгаад, багтахуйц таглаатай саванд хийн ус нэмээд таглан сонгиноо зөөлөртөл 10-15 минут буцалгана. Зөөлөрч хагас болсон сонгиноо таллан хуваагаад гадуур нь 1 см хальс үлдээн дотрохыг ухаж авна.
  2. Сонгинуудыг нэг эгнээ өрөхөд багтахуйц томхон, гүехэн тавцанг багахан тосоор тослоод, дотрохыг нь ухаж бэлтгсэн сонгинон гэрүүдээ нэг эгнээ өрнө.
  3. Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ.
  4. Ухаж авсан сонгины дотрох давхаргуудыг жижиглэн хэрчинэ. Хайруулын тавганд хийж халаасан тосон дээрээ жижиглэн хэрчсэн сонгино, сармисаа нэмээд 5 орчим минут хуурна. Бууцай, лимоны шүүс, перцээ нэмээд бууцайнаас ялгарсан шингэн ууршиж алга болтол хуурна. Бэлэн болсон бууцайн дээрээ талхны үйрмэг, фета бяслагаа нэмж нийцүүлэнэ. Шанзаараа сонгинон гэрүүдээ дүүргээд тавцангаа таглаатай болтаглаад таглаагй бол мөнгөн цаасаар ороогоод халаасан зуухандаа хийж 25 орчим минут шарна.
Эх сурвалж

No comments: