Monday 15 November 2010

Claudia Fleming-н макарон (Claudia Fleming's Macarons)


Орц:

* 2 ¼ стакан нунтаг сахар (Confectioners’ (Icing) sugar)
* 2 стакан (190 гр) алмондны гурил (almond flour)
* 2 амны халбага сахар (Granulated sugar)
* 5 ш өндөгний цагаан, өрөөний темпратурт

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 95 градуст халаана.
  2. Өндөгний цагаанаа өтгөрч цагаартал хутгана. Нунтаг сахараа нэмээд хэлбэрт орохуйц болтол хутгана.
  3. Алмондны гурилаа хөөсөрсөн өндөг сахарны бэлдмэл рүү 3 хувааж шигшиж нэмээд нэмэх бүрдээ нийцүүлэн (fold) хутгана.
  4. Бэлдмэлээ тортны крем шахдаг уутанд хийн тостой цаас дэвссэн тавцан дээр шахаж 2.5 см хэвлэнэ.
  5. Макаронуудаа 95 градуст халаасан зууханд хийн 5 минут шараад гарган зуухныхаа градусыг 190°C болгон нэмнэ. Зуухны дулаан 190 градус болохоор макаронтой тавцангаа буцаан зуухандаа хийгээд шаргалтаж болтол нь дахин 7-8 минут шарна.
зүүлт

* Заавал алмонд гэлгүй мөн хэмжээний nuts эсвэл pistachio хэрэглэж болно.
* Лимоны үрсэн хальс зэрэг элдэв зүйл нэмэх бол 3 дахь хэсэг алмондны гурилын хамтаар нэмж нийцүүлнэ.
* Макаронуудаа хослуулан наахаас өмнө хөргөнө.

No comments: