Wednesday, 18 September 2013

Чацарганы сироп

Oрц:

* 1 кг чацаргана
* 500 гр сахар
* 200 мл ус
* 2 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь
  1. Чацарганаа угаагаад хатааж хөлдөөнө. Эсвэл хөлдсөнийх нь дараа түүгээд хэрэглэж болно.
  2. Нэг саванд хөлдүү жимсээ давс усны хамт нэмнэ. Жимсээ болж зөөлөртөл 20 минут буцалгаад гал дээрээс авна.
  3. Жимсээ шүүж шүүсийг нь бяцлан шахаад буцаан савандаа хийн сахараа тааруулж нэмээд өтгөрч сиропорхуу болтол нь зөөлөн гал дээр буцалгаад ариутгасан шилэн саванд хийн таглаад хөргөгчинд хийнэ.
Эх сурвалж

No comments: