Monday 9 December 2013

Pastissada de Caval


Орц:

* 1 кг адууны мах
* 2 ш цоохор майлз (sticks celery)
* 2-3 ш лууван
* 1 ш том сонгино
* 4 ш хадаасан цэцэг (cloves)
* Coriander seeds
* 1 ш лаврын навч
* 1 clove garlic
* 50 гр өөхөн тос
* оливийн тос
* 1 шил улаан хуурай дарц (bottle full bodied, dry red wine)
* давс. перц
* 1 амны халбага масло, багахан гурилтай зуурсан
* гурил
* 2-3 амны халбага паприка

Бэлтгэх нь
    1. Адууны махаа жижиглэн хэрчээд өөхөн тос луувангийн хамтаар нэг саванд хийнэ. Бусад ногоонуудаа жижиглэн хэрчээд паприканаас бусад амтлагч ногоонуудаа адууны махан дээрээ нэмнэ. Дарсаа нэмээд таглан хөргөгчинд хийж 3 хоног махаа амтлана.
    2. Махаа хааяа хааяа эргүүлнэ.
    3. Махаа шүүж гаргаад (ногоо амталсан соусаа хадгална) арчиж хатаана. Махаа гурилд өнхрүүлээд халаасан тосонд хийн борлуулна. Ногоонуудаа шүүн борлуулсан махан дээрээ нэмнэ.
    4. Дарсаа нэмээд галаа багасган 3 цаг орчим зөөлөн гал дээр чанана. Махаа зөөлрөөд болохоор шүүж гаргаад шүүсийг блендэрдэж соус бэлтгэнэ.
    5. Блендэрдсэн соусан дээрээ масло гурилны бэлдмэлээ нэмэн буцалгаад өтгөрүүлнэ. Соусаа паприкагаар тохируулан амтлана.
    6. Болгосон махаа чанаж бэлтгэсэн полента дээр тавиад соусаа асган сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: