Орц:
* 1 кг адууны мах
* 2 ш цоохор майлз (sticks celery)
* 2-3 ш лууван
* 1 ш том сонгино
* 4 ш хадаасан цэцэг (cloves)
* Coriander seeds
* 1 ш лаврын навч
* 1 clove garlic
* 50 гр өөхөн тос
* оливийн тос
* 1 шил улаан хуурай дарц (bottle full bodied, dry red wine)
* давс. перц
* 1 амны халбага масло, багахан гурилтай зуурсан
* гурил
* 2-3 амны халбага паприка
Бэлтгэх нь
- Адууны махаа жижиглэн хэрчээд өөхөн тос луувангийн хамтаар нэг саванд хийнэ. Бусад ногоонуудаа жижиглэн хэрчээд паприканаас бусад амтлагч ногоонуудаа адууны махан дээрээ нэмнэ. Дарсаа нэмээд таглан хөргөгчинд хийж 3 хоног махаа амтлана.
- Махаа хааяа хааяа эргүүлнэ.
- Махаа шүүж гаргаад (ногоо амталсан соусаа хадгална) арчиж хатаана. Махаа гурилд өнхрүүлээд халаасан тосонд хийн борлуулна. Ногоонуудаа шүүн борлуулсан махан дээрээ нэмнэ.
- Дарсаа нэмээд галаа багасган 3 цаг орчим зөөлөн гал дээр чанана. Махаа зөөлрөөд болохоор шүүж гаргаад шүүсийг блендэрдэж соус бэлтгэнэ.
- Блендэрдсэн соусан дээрээ масло гурилны бэлдмэлээ нэмэн буцалгаад өтгөрүүлнэ. Соусаа паприкагаар тохируулан амтлана.
- Болгосон махаа чанаж бэлтгэсэн полента дээр тавиад соусаа асган сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment