Thursday, 8 April 2010

Юүлж шарсан боов (funnel cake)



Орц:

* 3 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 стакан сахар
* 2 стакан сүү
* 3 ш өндөг
* Канола тос, шарахад

Бэлтгэх нь:

  1. Тосоо хайруулын тавганд хийн халаана.
  2. Хуурай орцуудаа тусад нь шингэн орцуудаа (сахар, өндөг, сүү) тусад нь нийцүүлж хутгана.
  3. Хуурай шингэн орцуудаа холин нийцүүлээд бэлдмэлээсээ 1/2 стаканыг халаасан тос руугаа зиг заг хэлбэртэй асгаж нэмнэ. Боов маань шаргалтаад ирэхлээр эргүүлээд нөгөө талыг нь бас шаргалттал шарна. Шарсан боовнуудаа хэрээсэн төмөр дээр тавиж илүүдэл тосыг шүүнэ.
  4. Шаргалтаж бэлэн болсон боовон дээрээ нунтаг сахар шигшин цацаад зайрмаг эсвэл хөөсрүүлсэн крем,нимгэлэн зүсэж бэлтгэсэн хүссэн жимсний хамтаар сервислэнэ.

Зүүлт

* Зурган дээрх шиг жижиг жижиг боов шараад, тал бүрийг шоколадны ганашнд дүрэн хөргөөд, завсар нь зайрмаг хавчуулан сандвич маягаар сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: