Tuesday, 6 April 2010

Карамелжүүлсэн улаан сонгинотой зууханд шарсан тахиа (Roast Chicken with Caramelized Shallots)


Орц:

* 3 амны халбага чидун жимсний тос
* 3 амны халбага улаан дарсны цуу
* 1 амны халбага цуу
* 4 штомхон улаан сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн (shallots)
* далайн давс, нунтаг хар перц
* нэг бүтэн тахиа, найман хэсэг хуваасан
* нэг атга яншуй

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 220 градуст халаана.
  2. Томхон тавцанд чидун жимсний тос, цуу, улаан дарсны цуу, сонгино, давс перцээ холино.
  3. Тахиагаа нэмээд эргүүлэх бүх хэсгийг соусаар бүрнэ. Эргүүлээд тахианы хальсыг дээш нь харуулан өрнө.
  4. Тахиагаа тэр чигээр нь 20 минут шараад эргүүлэн тахиаг болж улаан сонгинг карамельжтэл дахин хорин минут шарна.
  5. Зуухнаас гаргаад жижиглэн хэрчсэн яншуйгаа нэмж хутгаад таваглаад сервислэнэ.

No comments: