Monday 6 September 2010

Маклүбэ (Maklube)

Орц:

* 1.25 кг мах, томхон шоон хэлбэртэй хэрчсэн
* 1 кг будаа
* 2 ш дунд зэргийн хэмжээтэй төмс
* 2 ш дунд зэргийн хэмжээтэл сонгино
* эрдэнэшиш, вандуй... (хүссэн ногоо)
* 2 л Грек тараг (шар усыг нь шүүсэн өтгөн тараг). сервислэхэд
* давс, хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Будаагаа халуун давстай усанд 5 минут байлгана.
  2. Махаа халаасан даралттай (pressure cooker) саванд хийн дунд зэргийн гал дээр хуурна. Багахан ус нэмээд махаа болгоно. Мах шөлөө салган тус тусад нь хадгална. Төмсөө шоон хэлбэртэй хэрчээд, тосонд шарж бэлтгэнэ. Хүссэн ногоогоо (эрдэнэшиш, вандуй г.м) бэлтгэнэ.
  3. Будаагаа шүүгээд будааны цардуулыг арилтал хэд хэд угаана.
  4. Мах хуурсан савандаа багахан масло хийж хайлуулна. Сонгиноо нэмээд хэсэг хуурна. Нэг эгнээ мах нэмнэ. Махан дээрээ шарсан төмсаа тараан тавина. Хэрэглэх хүссэн ногоогоо төмсөн дээрээ тарааг эгнээ эгнээгээр тавиад эцэст нь будаагаа тараан нэмээд мах чанасан будаагаа давтал шөлөө нэмнэ. Давс перцээр амтлана. Таглаад зөөлөн гал дээр 30-35 минут битүү болгоно. Энэхүү хоолоо тарагтай сервислэнэ.

1 comment:

Номинговь said...

Олуулаа тойрч суугаад маклубэ идэх ч бас гоё шүү