Sunday 31 October 2010

Сүүтэй хулууны шөл (Zucchini soup)


Орц: 4 порц

* 650 гр хулуу (zucchini)
* 25 гр гурил эсвэл 1 ш төмс
* 30 гр масло
* 130 мл тахианы тунгалаг шөл
* 10 гр шинэхэн rosemary
* 1 багц гоньд
* 275 мл сүү
* 0,5 гр cumin
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:

  1. Маслоо хайлуулна. Хулуугаа угаагаад 2 үзүүрийг тайрч хаяна. Үрүүлийн бүдүүн талаар үрээд базаж илүүдэл шүүсийг шахаад хайлуулсан масло дээрээ нэмж хуурна.
  2. Гурил хэрэглэх бол тараан цацаж нэмээд (төмс хэрэглэх бол үрүүлий нарийн талаар үрээд хулуутай хамт хийж хуурна) байнга хутган сайтар хуурна.
  3. Бага багаар хутгангаа сүүгээ нэмнэ. Эцэст нь тахианы тунгалаг шөлөөн нэмээд rosemary-гаа иштэй нь нэмээд давс перц cumin-ээр амтлана.
  4. Буцлаад ирэхлээр нь rosemary-гаа гаргаж аваад блендэрдээд таваглаад жижиглэн хэрчсэн гоньдоор чимэглээд сервислэнэ.

No comments: