Tuesday 3 December 2013

Braciola alla Barese

Өнөөдрөөс эхлэн 7 хонг адууны махан жорууд оруулана. 
Монголчуудаас гадна Итали, Францчууд адууны махыг хүнсэндээ өргөнөөр хэрэглэдэг байна. Адууны мах үхрийн махнаас холестрол багатай. төмөр ихтэй, содиум багатай байдаг.
Орц: порц 4

* 8 зүсэм адууны мах
* 100 гр Pecorino Cheese
* 80 гр гахайн өөхөн тос (lard)
* 200 мл улаан дарс
* улаан лоолийн соус (Tomato sauce)
* 1 ш сонгино
* оливийн тос
* сармис
* базилик
* яншуй
* давс, перц

Бэлтгэх нь
  1. Махаа дэлгээд голд нь багахан өөхөн тос, нимгэлэн хэрчсэн бяслаг, яншуй, сармис, давс перцээр амтлаад ороогоод чигчлүүр эсвэл утасаар ороож бэхлэнэ.
  2. Оливийн тосоо халаагаад сонгиноо нэмнэ. Хэсэг хуураад махаа нэмнэ. Махаа тойруулан борлуулаад лоолийн соус виногоо нэмнэ. Давс перцээр соусаа амтлаад махаа болтол таглан зөөлөн гал дээр буцалгана.
  3. Сүүлийн таван минутад базиликаа нэмээд таван минутын дараа таваглаад сервислэнэ.
 Эх сурвалж

1 comment:

Nogoohon said...

Энэ чинь ёстой амархан гоё хоол байнаа. Маргааш хийж үзнээ.