Tuesday 9 February 2010

Цагаан цэцэгт байцааны шөл


Орц:

* 1 ш цагаан цэцэгт байцаа (ойролцоогоор хоёр кг)
* 50 гр масло
* 2 ш дунд зэргийн хэмжээтэй сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 амттаны халбага карри, curry
* 3 стакан халуун ус
* 1 стакан крем
* 1 стакан сүү
* 4-6 зүсэм талх, шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* Далайн давс, хар перц

Бэлтгэх нь:

  1. Цэцэгт байцааныхаа навчнуудыг мөн голыг зүсч авна. Үлдсэн хэсгүүдийн угаагаад хуруу зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Томхон саванд маслоо хийгээд хайлуулна. Сонгиноо нэмээд зөөлөрч болтол хуурна. Дээр нь жижиглэн хэрчсэн цэцэгт байцаагаа нэмээд 1 амттаны халбага давс, тал амттаны халбага хар перц тал амттаны халбага curry нэмж амтлаад хааяа хааяа хутган зөлөртөл нь 20 орчим минут буцалгана.
  3. Сүү, крем, усаа нэмээд дунд зэргийн гал дээр буцалгана. Галаа зөөллөөд хааяаа хааяа дээр нь цугласан нитгэлэгийг шүүж хаяан 30 минут буцалгана.
  4. Шөлөө гал блендэр ашиглан нухаад хүсвэл бага зэрэг ус нэмж шингэлээд хэрэгтэй гэж үзвэл давс, перц нэмээд
  5. Энэ хооронд дөрвөлжилөн хэрчсэн талхнуудаа нэг тавцан дээр өрөөд халаасан зууханд хийн хатаана.
  6. Шөлөө таваглаад хатаасан талхнаасаа тавин сервислэнэ.
Зүүлт

* Багахан чидун жимсний тосонд шарсан нимгэлэн хэрчсэн лууванг хатаасан талхан дээр тавин сервислэхэд бас гоё байдаг.

No comments: