Орц:
* 335 гр масло
* 2 стакан нунтаг сахар (confectioners' sugar)
* 3 ш өндөгний шар
* 3 1/2 стакан гурил
* 1 стакан бөөрөлзгөний чанамал (raspberry preserves)
Бэлтгэх нь:
- Маслоо 1 1/2 стакан сахарын хамт цахилгаан холигчоор хутгаж нийцүүлнэ. Өндөгний шараа нэг нэгээр нэмж нэмэх бүрдээ нийцүүлнэ.
- Холигчныхоо хурдыг багасгаад гурилаа 1/2 стаканаар 7 хуваан нэмнэ. Нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана.
- Зуурмагаа томхон тавган дээр тавиад хавтгайлаад гялгар уутаар ороогоод хөргөгчинд хийн 1 цаг амраана.
- Зуухаа 160 градуст халаана. Зуурмагаа 6 хуваагаад нэг хэсгийг нь гаргаад үлдсэн таван хэсгийг тавган дээрээ тавиад буцаан ороогоод хөргөгчинд хийнэ.
- Гаргасан нэг хэсэг гурилаа 22 см куб болгож илдээд 7.5 см жигнэмэг хэрчигч ашиглан 9 жигнэмэг гаргана. Бүх зуурмагаа энэ маягаар бэлтгэсэний дараа тал жигнэмэгийнхээ голыг жижиг жигнэмэгний зүсэгчээр зүсч шанз хийх нүх гаргана.
- Тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр жигнэмэгүүдээ өрөөд халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 15 орчим минут шарна.
- Жимсний чанамалаа жижиг саванд хийгээд халаана. Галаа багасгаад өтгөртөл нь 5 орчим минут буцалгаж ширгээнэ. Чанамалаа аяган хийгээд хөртөл нь хүлээнэ. Үлдсэн тал стакан сахараа 1/2 голоо нүхтэй жигнэмэгүүд дээрээ шигшиж чимэглэнэ. Голдоо нүхгүй жигнэмэгүүд дээрээ 1/2 амттаны халбага чанамал тавиад голоо нүхтэй жигнэмэг дээр нь байрлуулна. Илүү гарсан чанамалаа жигнэмэг бүрийн нүх рүү хувааж хийгээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment