Орц:
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 1 ш жижиг сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 2 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 1 багц бууцай, угаагаад хэрчиж бэлтгэсэн
* 1 стакан урт ширхэгтэй будаа
* 2 1/2 стакан тахианы тунгалаг шөл эсвэл ус
* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн яншуй
* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн гоньд
* давс, перц
* 1 нимбэгний шүүс мөн үрсэн хальс
* 1/4 стакан фета бяслаг (feta), буталсан
Орц:
- Тосоо хайруулын тавганд хийн халаана.
- Сонгиноо нэмээд зөөлөрч болтол 5-7 минут хуурна.
- Сармисаа нэмээд үнэр ялгартал нэг орчим минут хуурна.
- Бууцайгаа нэмээд шүүсийг нь ялгартал хэсэг хуурна.
- Будаа, тахианы тунгалаг шөл, яншуй, гоньдоо нэмээд давс перцээр амтлана.
- Буцалгаад галаа багасган будаагаа болтол нь 20 орчим минут таглаатай байлгана.
- Лимоны шүүсээр амтлаад буталсан фета бяслагаар амтлаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment