Tuesday, 23 October 2012

Бүтнээр нь шарсан тахиа



Орц:

* 1 бүтэн тахиа
* 4 амны халбага масло
* 1 ш сонгино
* 2 ш том лууван
* сайн чанарын ургамалын эсвэл чидун жимсний тос
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Тахиагаа угаагаад арчин хатааж бэлтгэнэ. Тахиагаа уяж бэлтгэнэ.
  2. Давсаа дотор гадаргүй цацаж амтлана.
  3. Хайлуулсан маслоо дотно гаднагүй түрхэж өгнө. Ингэж бэлтгэсэн тахиагаа тавцан дээр байрлуулаан сонгино луувангаа томовтор хэрчин хажуугаар нь зулна. Давс цацаж ногоогоо амтлана.
  4.  Зуухаа 220 градуст халаана. Халсан зуухандаа тавцангаа хийгээд 15 минут шарсаны дараа нэг бөөрий нь дээш нь харуулан 5 минут нэмж шараад дахин нөгөө тийш нь эргүүлэн дахин нэмж 5 минут шарна. Нийт 25 минутын дараа галаа 160 хэм болгож буулгана.
  5. Үлдсэн маслон дээрээ тос нэмээд гал тогооны багсаар байн байн түрхэж өгнө. 
  6. Аажимдаа түрхэх гэж бэлтгэсэн масло дуусахаар тахианаас ялгарсан шүүсээ 10 минут дутамд тахиагаа шүүсээр бүрж сэргээгээд нэмж 1 цаг шарна.

No comments: