Орц:
* 450 гр Хятад байцаа (Napa cabbage)
* 4 стакан хүйтэн ус
* 3 амны халбага далайн давс (sea salt)
* 1 амны халбага бяцлаад жижиглэн хэрчсэн сармис (garlic)
* 1 амны халбага арилгааад жижиглэн хэрчсэн цагаан гаа (fresh ginger)
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино (green onions)
* 1 амттаны халбага перц (dried red chili pepper flakes), халуун ногоонд дуртай бол нэмэлт
* 1 1/2-2амттаны халбага сахар
Бэлтгэх нь:
- Байцааны навчаа салгаад сайтар угаана. 2 амны халбага давсаа жигд тараан цацаад навчнуудаа томхон саванд хийн 4 стакан ус нэмнэ. Гал тогооны гялгар уутаар таглаад хөргөгчинд хийн хонуулна.
- Маргааш нь усаа асгаад давсалсан навчнуудаа цэвэр усаар зайлна.
- Шүүж бэлтгэсэн байцаагаа буцаан том савандаа хийгээд сармис, ногоон сонгино, цагаан гаа, чинжүү, 1 амттаны халбага давс сахараа хийж амтлагш бэлтгээд бэлтгэсэн амтлагчаа навч бүрд түрхэж өгнө.
- Амталсан навчнуудаа том шилэн саванд сайтар шигжин хийгээд навш амталсан саванд үлдсэн шингэнийг мөн нэмнэ.
- Шилний дээр 5 см орчим зай үлдээгээд кимчитэь шилээ таглан өрөөний темпратурт 2-3 хонуулна. Мөн хугацааны дараа кимчи маань идэхэд бэлэн болох бөгөөд үлдсэн кимчигээ хөргөгшинд хийж хадгална.
No comments:
Post a Comment