Saturday, 30 March 2013

"Дөрвөлжин" нимбэг (Lemon squares)


Орц:

Сууринд

* 1 стакан гурил
* 1/4 стакан сахар
* 1/4 амттаны халбага давс
* 8 амны халбага масло хайлуулсан
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь

Дээр нь (Lemon Topping):

* 1 ш органик нимбэг
* 1 гр сахар
* 3 амны халбага шинэхэн шахсан нимбэгний шүүс (lemon juice)
* 3 ш том өндөг, өрөөний темпратурт
* 4 амттаны халбага эрдэнэшишийн цардуул (corn starch)
* 1/4 амттаны халбага давс
* 3 амны халбага хайлуулсан масло
* нунтаг сахар, сервислэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халаана.
  2. 20 см куб хэвэнд тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  3. Дунд зэргийн саванд гурил, 1/4 стакан сахар, 1/4 амттаны халбага давс, 8 амны халбага (115 гр) хайлуулсан масло, ваниллины охио холиод нийцтэл нь хутгана.
  4. Зуурмагаа тостой цаас дэвссэн тавцан руугаа султгаад тэгшлэж бэлтгэнэ. Халаасан зуухандаа хийн суурийг болж шаргалттал 25 минут шарна.
  5. Энэ зуур нимбэгээ таллан зүсээд үрийг нь аваад дөрвөлжилөн хэрчинэ.
  6. Дөрвөлжилөн хэрчсэн нимбэгээ нимбэгний шүүс сахарын хамтаар гал тогооны роботонд хийн (food processor) нийцүүлнэ.
  7. Нимгэний бэлдмэл дээрээ цардуул, өндөг, 1/4 амттаны халбага давс, 3 амны халбага хайлуулсан масолоо нэмээд дахин хутгаж нийцүүлнэ.
  8. Сууриа болохоор галаа багасган зуухаа 150 градуст тохируулаад нимбэгний бэлдмэлээ болгосон суурин дээрээ асгаад дахин 25 минут шарна.
  9. Болсон нимбэгний тартаа гаргаж ирээд хэвэнд нь хөргөөд хөрсөнийх нь араа болгоомжтой хэвнээс нь гаргаад дөрвөлжилөн хэрчээд хүсвэл нунтаг сахар цацаад сервислэнэ.

No comments: