Friday, 4 October 2013

Aaрцтай пирог (quark pie)

Сууринд

* 200 гр жигнэмэг, нунтагласан
* масло, хайлуулсан

Шанзанд

* 500 гр аарц
* 2 ш өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь эсвэл нэг уут ваниллины сахар
* 100 гр элсэн сахар
* 150 гр цөцгий

Бэлтгэх нь:
  1. Жигнэмэгээ хайлуулсан маслотойгоо холиод хэвэндээ зулж өгнө. Хөргөгчинд хийн 30 минут царцаана.
  2. Аарц, өндөг, ваниллин, сахараа холиж хутгаад эцэст нь цөцгийгөө нэмж нийцүүлнэ. Бэлтгээд царцаасан суурин дээрээ нэмээд 180 градуст халаасан зууханд хийн 30 минут болгоно.

No comments: