Thursday 10 October 2013

Жүржийн чанамал

Орц:

* 1 кг жүрж
* 1 кг сахар
* тал нимбэгний шүүс

Бэлтгэх нь:

  1. Жүржээ сайтар угаагаад арилгаад хальсийг нимгэлэн хэрчинэ. Нимгэн хэрчих тусмаа сайн тул нарийхан хутган ашиглан нимгэн нимгэн хэрөихийг хичээгээрэй.
  2. Нимгэлэн хэрчсэн хальсаа нэг савад хийгээд ус нэмнэ. Галлаад 20 минут буцалгаад шүүнэ.
  3. Шүүсэн хальсан дээрээ хүйтэн ус нэмээд хонуулна.
  4. Зөөлөн эдээ жижиглэн хэрчээд сахартай үелүүлэн байрлуулаан мөн хонуулна.
  5. Маргааш нь хальсныхаа усыг шүүгээд сахар жүржтэй сав руугаа хийнэ. Гал дээр тавиад буцлангуут галаа багасган 20-30 зөөлөн гал дээр буцалгана.
  6. Жүржийн чанамлаа гал дээрээс авахаасаа өмнөхөн нимбэгний шүүсээ нэмээд 1-2 минут буцалгаад хөргөөд ариутгасан шилэн саванд хийн хөргөгчинд хадгална.

No comments: