* 1 кг жүрж
* 1 кг сахар
* тал нимбэгний шүүс
Бэлтгэх нь:
- Жүржээ сайтар угаагаад арилгаад хальсийг нимгэлэн хэрчинэ. Нимгэн хэрчих тусмаа сайн тул нарийхан хутган ашиглан нимгэн нимгэн хэрөихийг хичээгээрэй.
- Нимгэлэн хэрчсэн хальсаа нэг савад хийгээд ус нэмнэ. Галлаад 20 минут буцалгаад шүүнэ.
- Шүүсэн хальсан дээрээ хүйтэн ус нэмээд хонуулна.
- Зөөлөн эдээ жижиглэн хэрчээд сахартай үелүүлэн байрлуулаан мөн хонуулна.
- Маргааш нь хальсныхаа усыг шүүгээд сахар жүржтэй сав руугаа хийнэ. Гал дээр тавиад буцлангуут галаа багасган 20-30 зөөлөн гал дээр буцалгана.
- Жүржийн чанамлаа гал дээрээс авахаасаа өмнөхөн нимбэгний шүүсээ нэмээд 1-2 минут буцалгаад хөргөөд ариутгасан шилэн саванд хийн хөргөгчинд хадгална.
No comments:
Post a Comment