Oрц:
* 1/4 стакан гурил
* 1 амттаны халбага давс
* 1 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 900 гр дөрвөлжилөн хэрчсэн цул мах
* 4 амны халбага масло
* 1 ш сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш улаан чинжүү, үрийн гэрийн гаргаад шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 3 хумс сармис жижиглэн хэрчсэн
* 450 гр мөөг, цэвэрлэсэн
* 450 гр давжаа сонгино, арилгасан (white pearl onion)
* 4 ш лууван, арилгаад 1 см куб болгож хэрчсэн
* 2 стакан улаан дарс
* 1 ш лаврын навч
* 3 амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон яншуй
* 1 амттаны халбага хатаасан ганга (thyme)
Бэлтгэх нь:
- Жижиг саванд гурил, давс, хар перцээ холино.
- Гурилны бэлдмэлэдээ махаа хийж махаа гурилаар бүрнэ.
- Томхон саванд маслоо хийж хайлуулна. Махаа нэмээд борлотол нь хуурна.
- Сонгино, лууван, мөөг, улаан чинжүүгээ нэмээд сармисаар амтлана. 5-10 минутхуураад дарс, лаврын навч, ганга, яншуйгаа нэмнэ.
- Саваа таглаад 175 градуст халаасан зууханд хийж 2 хагас цаг буцалгана. Хоёр хагас цагийн эцэст таглааг нь аваад дахин хагас цаг зуухандаа байлгаад гарган таваглаад жижиглэн хэрчсэн янцуй цацаж сервислнэ.
No comments:
Post a Comment