Wednesday, 14 April 2010

Мөөгтэй буёрди (Mushroom Bouyiourdi)


Орц: 2 порц

* 6-7 ш мөөг, угаагаад том жижигээс нь шалтгаалан 2-4 хуваасан
* 1 овоолоостой амны халбага жижиглэн хэрчсэн улаан сонгино
* 1/2 хумс жижиглэн хэрчсэн сармис
* 8-10 куб Gruyere бяслаг
* багахан чидун жимсний тос
* багахан крем
* багахан улаан перц
* 1/2 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн ганга (thyme)
* 3-4 зүсэм banana эсвэл cubanelle pepper
* чимх далайн давс

Бэлтгэх нь:

  1. Жижиг саванд чидунжимснийтосоо нэмээд халаана. Мөөгөө нэмээд хэсэг хуурна. Давс, сонгино, сармисаа нэмнэ. Хэсэг хуураад таглан тав орчим минут болгоно.
  2. Бяслаг, ганга, нунтаг улаан чинжүү, багахан крем, жижиглэн хэрчсэн ногоон чинжүүгээ нэмнэ. Хэсэг хуураад мөөгний бэлдмэлээ рамекинууддаа хуваана.
  3. Багахан бяслагаар рамекин дахь мөөгний бэлдмэлээ хучаад халаасан зуухандаа хийн бяслагийг хайлаад шаргалттал шарна. Шажигнуур талхтай сервислэнэ.

4 comments:

enche said...

энэ жор чинь их дөжгүй санагдлаа. Харин ганга гэдэг чинь юу билээ,англиар бичвэл болох уу

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Ганга анлиар Thyme Энхээ эгчээ...

enche said...

за их баярласан шүү

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@Энхээ эгчээ зүгээрээ амжилт