Saturday 8 December 2012

Мөстэй шоколад


Орц: 2 порц

* 3/4 стакан (180 мл) сүү
* 1 амны халбага какао, Dutch-process байвал сайн
* 115 гр шоколад (bittersweet эсвэл semisweet)
* 1 1/2 стакан мөс
* 2-3 бөмбөлөг шоколадтай зайрмаг эсвэл сорбе
* 1-2 амны халбага Kahluà эсвэл эспрессо, хөргөсөн, хүсвэл
* үрсэн шоколад, хөөсрүүлсэн крем, сервислхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Жижиг саванд сююнийхээ талыг какаоны хамт хийн хутгаж нийцүүлэн халаана. Буцлангуут сүүгээ гал дээрээс аван шоколадаа нэмнэ. Шоколадаа хутгаж хайлуулаад сүүгээ хөргөнө.
  2. Шоколадтай сүүний бэлдмэлээ блендэрдээд үлдсэн сүүгээ мөс, зайрмаг хэрэглэх бол Kahluà эсвэл эспрессогоо нэмээд нийцүүлээд хоёр стаканд хуваан хиьгээд крем болон шоколадаар чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: