Saturday 1 December 2012

Баклажантай түрхлэг (eggplant spread)-


Орц:

* 4 ш том хаш
* 8-10 ш улаан чинжүү
* 1-2 ш ногоон чинжүү
* 4 ш том улаан сонгино
* 6-7 ш улаан лооль
* 12 хумс сармис
* 1 стакан чидун жимсний тос (extra-virgin olive oil)
* давс (Kosher salt)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 230 градуст халаана. Ногоонуудаа угаагаад иш голыг аваад хэрчиж бэлтгэнэ. Ногоон дээрээ сармисаа бүтнээр нь нэмээд давс перцээр амтлана. Чидун жимсний тосоо хийж хутгаад халаасан зуухандаа хийн 20 минут шарна.
  2. Гаргаж ирээд дахин хутгаж нийцүүлээд буцаан зуухандаа хийн дахин 20-25 минут шарна.
  3. Зуухныхаа градусыг 215 болгож багасгаад 10-15 минут дутамд түрхлэгээ шалган хутгаж ногоонуудыг болж зөөлөртөл, ногооноос гарсан шингэнийг уурштал байлгана. Ингэж болгосон түрхлэгээ ариутгасан шилэнд хийн хөргөгчинд хадгална.

No comments: