Wednesday 12 December 2012

Сүтлач (Sütlaç)


Орц:

* 1 л сүү
* тал стакан будаа
* сахар (өөрийн вкусанд тааруулан)
* 1 уут ваниллины сахар
* 1 амны халбага цардуул
* 2 стакан ус
* 1 өндөгний шар
* давс

Бэлтгэх нь:

  1. Будаагаа угаагаад 2 стакан усандаа чанана. Ус нь ширгээд будаа тань зөөлрөөд ирэхлээр сүүгээ (багахан сүү үлдээн) нэмээд буцалангуут нь галаа багасган жаал өтгөрүүлнэ.
  2. 1 амны халбага өндөгний шар, цардуулаа үлдээсэн сүүндээ хийн хутгаж задлаад буцалж буй сүүтэй будааныхаа сүүнээс багахан нэмж бүлээсгээд сүүтэй будаа руугаа нэмж нийцүүлнэ.
  3. Сахар, ваниллин, давсаа нэмж амтлаад 1-2 минут буцалган будааг болгож өтгөрүүлээд галаа унтраана.
  4. Ингэж бэлтгэсэн сүүтэй будаагаа шавар саванд хийн (зууханд тэсвэртэй бол заавал шавар байх албагүй) багахан устай (шавар савнуудын бөөрөөр татахуйц) тавцанд сүүтэй будаатай шавар саваа байрлуулаад зөвхөн дээд талыг нь халаасан зууханд хийн шаргалттал нь шараад хөргөөд сервислэнэ.

No comments: