Tuesday 18 December 2012

Мантуу



Oрц

* 3 стакан гурил
* 400 мл бүлээн ус
* 1 амттаны халбага сахар
* 2 амттаны халбага давс
* 1 амны халбага дрожж

Бэлтгэх нь:
  1. Бүлээн усандаа сахар дрожжоо нэмж уусгаад тав орчим минут эсгээнэ.
  2. Гурил давстайгаа холиод шигшиж нэмэн зуурна. Тослосон саванд хийн уутаар бүтээгээд 30-40 минут хөөлгөнө.
  3. Хөөж бэлэн болсон зуурмагаа хүссэн хэлбэртээ оруулаад жигнүүр дээрээ тавин таглаад дахин 15 минут хөөлгөнө.
  4. Энэ хооронд жигнүүрнийхээ доод саванд ус буцалгаад жигнүүр дээрээ тавиж хөөлгөсөн мантуугаа тавин жигнэж болгоод (мантууны том жижгээс хамаарч 15-20 минут) сэвэлгүйгээр гаргаж сервислэнэ.

No comments: