Oрц
* 3 стакан гурил
* 400 мл бүлээн ус
* 1 амттаны халбага сахар
* 2 амттаны халбага давс
* 1 амны халбага дрожж
Бэлтгэх нь:
- Бүлээн усандаа сахар дрожжоо нэмж уусгаад тав орчим минут эсгээнэ.
- Гурил давстайгаа холиод шигшиж нэмэн зуурна. Тослосон саванд хийн уутаар бүтээгээд 30-40 минут хөөлгөнө.
- Хөөж бэлэн болсон зуурмагаа хүссэн хэлбэртээ оруулаад жигнүүр дээрээ тавин таглаад дахин 15 минут хөөлгөнө.
- Энэ хооронд жигнүүрнийхээ доод саванд ус буцалгаад жигнүүр дээрээ тавиж хөөлгөсөн мантуугаа тавин жигнэж болгоод (мантууны том жижгээс хамаарч 15-20 минут) сэвэлгүйгээр гаргаж сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment