Wednesday 5 December 2012

Синнабон (Cinnamon rolls)


Орц:

* 1 стакан бүлээн сүү
* 2 ш өндөг өрөөний темпратурт
* 1/3 стакан маргарин, хайлуулсан
* 4 1/2 стакан талхны гурил
* 1 амттаны халбага давс
* 1/2 стакан сахар
* 2 1/2 амттаны халбага дрожж

* 1 стакан бор сахар
* 2 1/2 амны халбага нунтаг синнамон
* 1/3 стакан масло, зөөлрүүлсэн

* 1 хайрцаг крем бяслаг
* 1/4 стакан масло
* 1 1/2 стакан нунтаг сахар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/8 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. Эхний долоон орцоо талхны машинд хийгээд талхны машинаа үйлдвэрлэгчийн зааврын дагуу ажиллуулна.
  2. Зуурмаг маань зуурагдаад хоёр дахин том болж хөөсний дараа багахан гурил цацсан тавцан дээр гаргаад бүтээж 10 минут амраана.
  3. Жижиг аяганд бор сахар синнамоноо холино.
  4. Амраасан зуурмагаа 40x53 см харьцаатай дөрвөлжилөн илдээд 1/3 зөөлрүүлсэн маслоо тараан түрхэнэ. Сахар, синнамоны холимогоо тараан цацаад ороогоод 12 тэнцүү хуваагаад тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрнө.
  5. Тавцан дээрх синнабонуудаа бүтээгээд 30орчим минут амрааж хөөлгөөд 200 градуст халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 15 минут шарна.
  6. Энэ зуур 1/4 стакан масло, нунтаг сахар, ваниллины охь, давс, крем бяслагаа хольж нийцүүлээд шарж болгосон синнобон дээрээ багаханг асган чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: