Tuesday 19 January 2010

Сахарын уусмалаар өнгөлсөн донат



Орц:

* 14 гр (2 уут) дрожж
* 1/4 стакан (60 мл) халуун ус
* 1 1/2 стакан (355 мл) бүлээн ус
* Тал стакан (100 гр) сахар
* 1 амттаны халбага давс
* 2 ш өндөг
* 70 гр shortening эсвэл масло, маргарин
* 65 стакан гурил
* 945 мл тос, шарахад
* 75 гр масло
* 2 стакан нунтаг сахар
* Нэг тал амттаны халбага ваниллины охь
* амны халбага буцламгай халуун ус

Бэлтгэх нь:

  1. Дрожжоо халуун усанд хайлуулаад таван минут байлгана.
  2. Томхон саванд дрожжны бэлдмэлээ сахар, сүү, давс, өндөг, shortening 2 стакан гурилаа нийцүүлж хутгана. Үлдсэн гурилаа 1/2 стаканаар 6 хувааж хийгээд хийх бүрдээ нийцүүлж хутгана. Зуурмагаа 5 орчимминут нухаад багахан тосоортослосон томхон саван хийн 2 дахин том болж өстөл халуун дулаан газар тавина.
  3. Зуурмагаа багахан хуурай гурил цацаж бэлтгэсэн тавцан дээр гаргаад 1 см зузаантайилэж бэлтгэнэ. онат зүсэгч байвал зүсч хэвлээд хөөтөл нь 30 орчим минут амраана.
  4. Маслоо хайлуулаад сахар, ваниллины охио нэмнэ. Нийцүүлээд гал дээрээс авна. 4 амны халбага халуун усаа нэмнэ. Энэхүү бэлдмэлээр донатууаа чимэх болно.
  5. Тосоо шарагчинд эсвэл томхон саванд хийн халаана. Донатуудаа хийгээд хөвж гарч ирсэнийг эргүүлэн хоёр талыг нь шаргалттал шарна. Болсон донатуудаа гаргаад халуун дээр нь бэлтгэсэн сахар маслын бэлмэлдээ дүрээд тостой цаас эвсэж бэлтгэсэн тавцан ээр тавиж хөргөөд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: